Rabu, 21 Disember 2011

kisah seorang anak derhaka yang inginkan keampunan

hye bloggers .. di sini saya ingin menceritakan kisah seorang anak derhaka yang terlalu kurang ajar terhadap mak , abah , kakak -2 serta abang -2 nya .. beliau adalah anak bongsu .. dari sejak kecil lagi beliau terlalu di manjakan sehingga beliau jdi angku dah bongkak .. beliau merasakan beliau lah yang paling mak dan abah sayang .. beliau terlalu sombong dan angkuh sehingga beliau terlupa tanah yang dipijak .. wahai pembaca .. anda semua pasti akan marak terhadap si pelaku kerana perbuatan nya yang bakal saya ceritakan ini ..
beliau berubah menjadi makin kurang ajar sejak tingkatan 2 .. beliau baru berjinak-2 dengan mengenali erti bercouple .. beliau sangat asyik dengan hidup baru itu .. beliau menipu mak dan abah dan mengatakan beliau ada kelas tambahan .. aduh!! kejam sungguh perbuatan itu .. beliau terkantoi dengan guru sekolah beliau .. tanggal 09 julai beliau di hadapkan dengan guru disiplin .. tanggal 10 julai .. beliau mendapat berita bahawa abang kandung belaiu sudah tiada di dunia ini lagi .. beliau tidak menangis .. beliau menghempas pintu rumah dangan kuat .. semua ahli keluarga menangis .. tapi kenapa beliau tidak menangis ..?? aneh .. dalam hati dan fikiiran beliau mengatakan beliau lah punca kematian itu .. 'maafkan adik .. adik bersalah .. adik punca abang mati .. maafkan adik .. adik tak sempat minta maaf ..
ya allah .. kehidupan yang di rancang tak seindah yang di bayangkan ..
lagi sekali dia buat hal .. kali ini pasal gmabar porno .. dia di ugut oleh kekasihnya .. dia laporkan kepada guru kaunseling .. abah dia di panggil .. polis di jemput .. dia tidak boleh lari lagi .. dosa nya terlalu besar .. gambar itu menjadi bukti .. betapa berdosanya dia rasakan .. betapa kotornya diri itu .. abah terlalu marah .. dia di hukum.. tidak dibenarkan ke sekolah lagi .. guru-2 pun datang kerana risau dia di apa-2kan .. masa tingkatan 3 .. satu hari mak menceritakan satu peristiwa ketika hendak melahirkan dia .. 'masa mak nak lahirkan adik mak dah mati .. mak dah sampai kat padang mahsyar .. dia menangis tak terhingga .. dia bertambah sebak kerana melihat mak menangis .. anda semua nak tahu apa kesalahn dia ?? dia oernah nekad hendak membunuh diri .. pernah banyak kali .. sakit .. memang sakit . tapi sakit lagi hati seorang ibu apabila bakal tahu perbuatan dia itu yang melampau .. dia menjadi kasar .. tapi kerana dia ingin keluarganya membenci dia .. lagi senang agar apabila dia mati atau di halau , dia tidak perlu di ingati oleh keluarga itu lagi ..

setelah kalian baca , pertimbangkan apa yang pelu baliau lakukan .. 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan